Hvordan forbygge mugg hos hest

Mugg er et stort irritasjonsmoment for hesteeiere overalt. Den skorpelignende sykdommen kan slå til både på nakken, magen og på hestens ben. Det er kanskje det siste området som er mest kjent.

Mugg er en bakteriesykdom som ofte slår til når hesten er utsatt for mye fuktighet, for eksempel fra gjørmete og våte paddocker eller i kalde perioder.
Normalt klarer hestens hud å takle bakterien selv, men når huden er utsatt for gjørme og fuktighet over lengre tid vil hudens beskyttende lag sakte men sikkert bli brutt ned og bakterien slipper inn. Dette vises ofte med småsår og skorper på det utsatte området.

Hvis du er uheldig og hesten din allerede har fått mugg er det viktig at det blir tatt hånd om. Mugg kan både være farlig og smertefullt for hesten. Hvis det ikke blir behandlet kan det føre til kronisk hårtap og svært smertefulle sår og betennelser.

Her kommer en oversikt over hvordan man kan behandle mugg.

1. Rengjøring
Start behandlingen ved å rengjøre området med en antibakteriell shampoo, for eksempel Gallop medicated shampoo.  Dette hjelper med å roe ned og pleie den irriterte huden.

2. Reparering
Wound Cream har antibakterielle egenskaper som hjelper repareringsprosessen. Smør på det utsatte området. Er muggen ekstra ille kan man feste plastfolie rundt kodeleddet og feste med en bandasje. På denne måten får man ekstra hjelp med å myke opp de harde skorpene.

3. Beskyttelse
Protection Plus etterlater en vanntett hinne utenpå huden for å beskytte de utsatte områdede. De antibakterielle egenskapene hjelper med å ta knekken på bakterien som forårsaker mugg.

Hvordan forbygge mugg hos hest

Det er en fordel om man kan spare hesten sin for mugg, og det er noen ting man kan tenkte på som hesteeier for å unngå dette.

– Unngå gjørmede områder og paddocker
– Roter på paddockene som hestene bruker.
– Tørk alltid hesten grundig etter vask
-Unngå å spre bakterien ved å byttelåne bandasjer, beskyttere osv med andre hester.

Dette innlegget ble lagt inn i Hest. Bokmerk link.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *