Ny sal, hvordan måle

Ny sal, hvordan måle

Når du skal ha ny sal, kan vi hjelpe deg slik at den blir riktig med bomvidde og form etter hestens rygg. Det er derfor viktig at du går frem på følgende måte. Bruk en lett bøyelig ståltråd på ca. 50 cm. (en PR kabel du får av en eletriker er best, men du kan også bruke en utbrettet kleshenger eller lignende). Merk deg punkt 1. som er 2 fingerbredder bak skulderbladet. Legg så den bøyelige wiren over ryggen på dette punktet og form en bue. Denne må bli så nøyaktig som mulig. Legg så wiren på ett ark, slik at du kan tegne etter innsiden av wiren og ned på arket. Nå går du 15 cm bak dette punktet og gjør det samme. Dette kaller du punkt nr. 2. Det samme kan du gjøre 15 cm. lenger bak punkt 2, slik at du får punkt 3.

Deretter legger du den bøyelige wiren langs hestens overlinje og tegner av denne på ett ark. Merk av på denne linjen hvor du har målene 1, 2 og 3.

Det er fint med noen bilder av hesten . Bildene bør være uten sal og i vinklene skrå fra siden fram, rett fra siden, skrå fra siden bak og rett bakfra. Om du ønsker å sende inn salen til omstopping, må vi ha bilder av salen på hesten spent med gjord uten noe underlag. Bildene bør være i den samme vinkel, med og uten rytter.

Bildene kan gjerne sendes oss digitalt med e-post til: [email protected].

Hvordan måle:

http://www.passier.com/uploads/media/Passier_CorrectSaddleFit_en.pdf

Så må vi ha noen opplysninger om deg og hesten.

Start med hesten sitt navn, alder, kjønn og rase. Det er fint med opplysninger om skjevheter, skader og lignende. Hvilken kondisjon hesten er i og hva du forventer av den. Er målene og bildene tatt når hesten er i god kondisjon osv. vil være avgjørende for resultatet. Vi ønsker også å vite om hestens bevegelser, er de for eksempel store?
Skriv litt om deg selv. Din alder, høyde og vekt vil være avgjørende for hvor stort sete du skal ha. Ønsker du store kneputer eller foretrekker du mindre støtte. Om du har brukt en spesiell sal du liker eller ikke liker, er det fint med slike opplysninger. Jo mer vi får av informasjon av deg, desto bedre vil resultatet bli. Men husk, du er alltid velkommen til å ringe oss så vi kan hjelpe deg på telefon, hvis du syntes det virket vanskelig.

Les også om hvordan man skal følge opp en ny sal.

Dette innlegget ble lagt inn i Hest. Bokmerk link.

One thought on “Ny sal, hvordan måle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *